Voor wie

Wil je je fitter voelen? Gezonder leven? Wil je ervoor gaan, zelf de schouders eronder zetten? Met gezonde voeding die bij jou past behaal je geweldige resultaten. En dat merk je aan alles. Lees verder om te zien waar ik je mee kan helpen.

Vage klachten

Heb je vage klachten waarvan je niet weet wat je ermee moet? Bijvoorbeeld:

  • Vermoeidheid
  • Buikklachten
  • Huidproblemen
  • Overgangsklachten
  • Hoofdpijn
  • Hormonale klachten 

Misschien ben je wel al eens bij de huisarts geweest, maar kon die er ook weinig mee. Frustrerend. Wat nu?

Heb je wél een diagnose? Is er weinig te doen aan je klachten? Of gebruik je medicijnen maar zou je graag meer verbetering willen zien? Ook dan is eens kritisch kijken naar je leefstijl heel zinvol.  

Voeding of medicijnen

Wat kies jij?  

Het grootste deel van ziektes en vage klachten is op te lossen met voeding. Óók chronische ziektes. ‘Chronisch’ betekent namelijk niet ‘voor de rest van je leven’. Door de juiste voeding verbeteren je klachten en kun je vaak minderen met medicijnen (uiteraard altijd in overleg met de behandelend arts). Dat betekent dus ook minder bijwerkingen. Je voelt je lekkerder in je vel, energieker, en je voelt je fitter en beter in balans. En als bonus gaan er vaak ook nog wat kilo’s af. Fijn toch?

“Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.”

 

Hippocrates

Begeleiding bij diabetes type II

De diagnose diabetes type II kan er behoorlijk inhakken. Je hebt een chronische aandoening en moet medicijnen gaan gebruiken. Daar zat je nou net niet op te wachten.

Gelukkig is diabetes type II geen ongeneeslijke ziekte. Het is namelijk omkeerbaar en dat doe je door je eetpatroon aan te passen. Wat heb je liever? De rest van je leven medicijnen? Of een gezond eetpatroon waardoor je minder of zelfs geen medicijnen meer nodig hebt? Ik help je om die omschakeling te maken naar een nieuw eetpatroon. 

Stress, burn-out, depressie

Heb je psychische klachten? De meeste mensen denken al snel dat gezonde voeding alleen maar relevant is bij lichamelijke klachten of overgewicht. Maar juist ook bij psychische klachten is gezonde voeding heel belangrijk, want als je je lichamelijk niet goed voelt, ben je mentaal ook minder sterk. 

Gezonde voeding is dus een belangrijke aanvulling op behandelingen voor psychische klachten. Dat geldt ook als je medicijnen gebruikt. Medicijnen geven soms nare bijwerkingen. Door het juiste voedingspatroon kun je soms gaan afbouwen met je medicijnen (in overleg met je behandelend arts). Dus wil jij extra ondersteuning en sneller van je klachten af zijn? Mijn voedingsadvies helpt je daarbij.

Is het tijd om het roer om te gooien?

 

Neem dan contact met me op. Je mag me bellen, mailen of het onderstaande contactformulier invullen.

Telefoonnummer

06-30268010

E-mailadres

orthovoedingsadviseursendy@gmail.com

Essentieel voeding en leefstijl gebruikt je gegevens alleen om contact met je op te nemen